Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi behöver nog inte vänta lika länge som efter VM 94."

Smålänningen kommer under sommaren att höra sig för med två lokala profiler om vad de tycker om fotbolls-VM i Ryssland i olika sammanhang. Det kommer inte bara handla om matcherna, spelarna och Sveriges chanser/insatser utan även allt runt omkring som stämningen och snackisar.

1.) Hur är känslorna nu efter Sveriges uttåg ur VM?

2.) Kroatien-England och Frankrike-Belgien. Vilken match är hetast och vilka två går vidare till final?

3.) Tror årets VM-prestation var en engångsföreteelse för svensk del eller är det en ny era svensk fotboll går in i?

Mattias Åkesson, hockeyspelare Troja-Ljungby

1.) - Efter matchen var det lite dämpat, det måste jag erkänna, eftersom man visste att det inte skulle bli några mer matcher nu. Men nu i efterhand får man tänka att det var bra att man tog sig till en kvartsfinal.

2.) - Frankrike-Belgien blir hetast tror jag. Det känns som två lag som på förhand skulle kunna vara två finallag, men jag tror Belgien vinner matchen och ställs mot Kroatien i finalen. Jag har trott på Belgien sen tidigt på VM så jag fortsätter tro på dem.

3.) - Svårt att säga faktiskt. Men med tanke på vilka lag de slagit ut på vägen till kvartsfinalen, som Italien, Nederländerna och lagen i gruppen, så måste vi kunna tro att de kan göra om prestationen igen. Men samtidigt måste man ha lite tur på vägen och spelarna måste vara i rätt ålder, förvisso har vi några som är i rätt ålder till nästa VM men jag tror det blir svårt att upprepa prestationen. Men vi behöver nog inte vänta lika länge som efter VM 94.

Samir Hodzic, tränare Kånna IF

1.) - Det är synd, jag tycker Sverige gjort en riktigt bra turnering men tyvärr var England lite för starka. Men jag tycker att Sverige och speciellt Janne, som byggt ihop ett starkt lag, gjort ett fantastiskt VM.

2.) - Jag tycker definitivt Frankrike-Belgien. Belgien är faktiskt mitt favorittippade lag, jag tippade inför VM att de skulle vinna guld. Kroatien-England blir också en rolig match, en tuff match mellan två bra lag. Jag tror Belgien möter England i finalen.

3.) - Sverige har varit riktigt bra i år och med Janne tror jag det kommer bli bra framöver också. Han är en bra tränare som visat att han kan bygga ett bra lag även utan Zlatan. Så jag tror inte det bara är en engångsföreteelse utan att Sverige har potential och har något bra på gång med Janne som tränare.