Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi skall komma ihåg dessa hyllningar

I takt med coronapandemins framfart hyllar alla politiker personalen inom äldreomsorgen. Aldrig har de varit hjältar som nu. Som varje dag går till jobbet med risk att bli smittade. Som varje dag sköter omvårdnaden om svårt sjuka personer i covid-19. Vi pratar om och hyllar alla som arbetar inom äldreomsorgen, undersköterskor, skötare, lokalvårdare och personliga assistenter. Men vi socialdemokrater i Ljungby kommun skall komma ihåg dessa hyllningar och hur det lät våren 2020. För efter pandemin kommer ett förhoppningsvis vanligare liv. Men äldreomsorgen består. Vi socialdemokrater har under en följd av år försökt få bort delade turer. Dessutom har vi arbetat för rätten till heltid, projekt med sex timmars arbetsdag, minskade visstidsanställningar och ge timvikarier tillsvidareanställning och samtidigt erbjuda utbildning. Rätten till heltid hade vi senast tillsammans med Vänstern. Förslagen har varit många. Vi har dock aldrig fått stöd av de styrande- Moderaterna, Centern, Liberalerna, Kristdemokraterna. Den borgerliga alliansen som med stöd av Sverigedemokraterna alltid avfärdat våra förslag. Pengar och budget är den eviga frågan. Således har vi inte kommit längre med personalpolitikens område i denna borgerligt styrda kommun.

Vid nästa tillfälle för budgetarbete hoppas vi att covid-19 är i ständigt minne och att vi måste se till att personalen har goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö för att trivas och stanna kvar inom yrket. Som i alla andra yrkesgrupper måste samma sak gälla, Ljungby kommun skall vara den bästa arbetsgivaren.

Anne Karlsson Oppositionsråd (s)

Håkan Bentgsson Socialnämndens 2:e vice ordförande

Margareta Andersson (s) Socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel