– Länsstyrelsen är en fantastisk arbetsplats om man vill jobba brett med samhällsfrågor. Jag är hedrad att ha fått frågan och min ambition är att förvalta uppdraget på bästa sätt, säger Kristina Zetterström i ett pressmeddelande.

Ingrid Burman som varit landshövding i Kronobergs län i tre år lämnar nu plats år Kristina Zetterström.

Anledningen till att Burman lämnar sitt uppdrag beror på att statliga utnämningar upphör när man fyller 67 år, detta gör Burman i november.

Från och med den 1 november tar Kristina Zetterström över som vikarierande landshövding tills regering hittar en ordinarie landshövding för Kronobergs län.

Om Kristina Zetterström berättas att hon har en gedigen arbetslivserfarenhet från såväl offentlig förvaltning som från privata organisationer.

Hon har sedan den 4 juni varit tillförordnat  länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län och kommer dessförinnan från Länsstyrelsen i Östergötland där hon varit länsråd sedan 2013.

Kristina Zetterström har bland annat varit chef på Riksdagsförvaltningen och i Regeringskansliet, och jobbat både med EU-frågor och med lokala och regionala frågor.

Regeringen har idag också utsett Stefan Carlsson som vikarierande länsråd för Länsstyrelsen i Kronobergs län. Hans förordnande gäller även det från den 1 november.