Annons
Vidare till smalanningen.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintern smyger sig på

Det blev en mild november. Varken snö eller is syns till, men det kan komma en början till vinter smygande nästa vecka.

Temperaturen har varit omvänd för norr och söder. Varmare än normalt i Norrbotten, medan Skåne har haft normalare temperaturer.

Det är en skarp kontrast mot fjolåret, då Hudiksvalls kommuns snöbudget för vintern spräcktes redan innan novembermånaden var över. Den månadens lägsta temperatur uppmättes i Nikkaluokta i Lappland, som hade -36,6 grader 24 november, temperaturer man inte varit i närheten av under detta halvår.

Och det fortsätter att vara milt, enligt Anna Hagenblad, vid SMHI i Norrköping.

– Ja, det gör det, även om det kommer att gå ner på minusgrader under nattetid. Under lördagen kommer det lite snöfall mitt på dagen. Det är blöt snö och det kan bli plusgrader när det passerat, beskriver hon.

I Västernorrland råder en klass ett-varning för lördagen, då det kan komma omkring fem till tio centimeter snö, men längs Hälsingekusten väntas små mängder.

Vintern kan komma lite smygande under nästa vecka.

– Lite längre fram i veckan kommer det att bli minugrader även dagtid och möjligen lite snö under tisdag och torsdag. Då kan det komma ett litet snötäcke, säger Anna Hagenblad.

Hon tillägger att vi då går mot normalare temperaturer även om det fortfarande är lite varmare än normalt.