Södra Sunnerbo MK arrangerade sin mörkertävling Sunnerborundan där två specialsträckor kördes två gånger och där det blev tolv km i högsta möjliga hastighet.

Daniel Wall vann 2015 och eftersom fjolårstävlingen blev inställd så kom han till start för att försvara totalsegern.

Det gjorde han med bravur och vann totalt med 18,6 sekunders marginal till tvåan, Mikael ”Rävetorparen” Andersson från Hässleholm.

Segern hade blivit ännu mycket större om han inte gjort en liten miss på avslutningssträckan och tappat drygt tio sekunder.

Johan Kastenman från Kristianstad gjorde en ännu värre miss i ett vägbyte, tappade 20 sekunder och andra plats totalt.

Det blev succé för hemmaförarna i klass Volvo Original. Jesper Gunnarsson vann före Leif Axelsson och Thomas Karlsson, men det skedde inte utan dramatik.

– Jag gjorde en nybörjartavla på SS3, bromsade för länge, for ut på ett gärde och fick motorstopp, berättade Jesper och fortsatte:

– Det var precis att bilen startade, eftersom batteriet nästan var urladdat, och jag tappade över tio sekunder.

Jesper hade blivit trea totalt utan missen. Thomas Karlsson var så snabb att han tvåhjulade på SS1, fick en tankeställare och drog ner på farten. Trion blev ändå sexa, sjua och nia totalt.

Simon Axelsson från Älmhult imponerade mycket, blev tvåa i Ungdomsklassen och hade 14:e tid totalt.

Simon var snabbare än många A-, B-förare i klass Volvo Original och hade till och med bättre tid än vinnaren i C-klassen.

Linus Andersson från Ryd gjorde också en bra körning och vann C-förare VOC överlägset.