Sedan 2003 har Shona Mary Katherines liv pendlat mellan att bo i Canada och Sverige sedan 2003, den senaste staden var Växjö. Men nu har hon och hennes sex barn hittat sin drömplats i Möckelsnäs dit hon nu flyttat Raven House.

Tidigare har hon varit lärare på International School i Älmhult och hon har även haft pianoelever. Men det som ligger henne varmast om hjärtat inom yrken så är det yoga.

Privat är det de sex barnen som betyder allra mest och det är lite därför som hon nu har startat yoga hemma.

– Mina barn är det viktigaste i mitt liv och att välja att bosätta oss i Sverige är för att jag vill att de ska växa upp här. För mig är det också viktigt att få ihop livspusslet på bästa sätt och inkludera dem på bästa sätt i vardagspusslet. Det är här yogastudion hemma kommer in, säger Shona.

Shona visar runt i det stora huset som ligger alldeles intill Möckeln, en katt kommer lunkandes och lägger sig på golvet så att solen träffar nosen, det är Luna. Och snart kommer fyra av de sex barnen hem från skolan. Det är Isaac 6 år, Emma 8 år, Lucas 10 år och Nathalie 12 år. Minstingen Maximus 5 månader är i väg med pappa och äldsta dottern Zoe 11 år har fullt upp i skolan.

– Yoga ingår i vår vardag, det är viktigt att få varva ner, sträcka på kroppen och dessutom göra det tillsammans med familjen. Jag vet hur svårt det kan vara att få ihop dagarna och särskilt om man har barn. Detta gör att jag kan jobba hemifrån och dessutom ta emot hela familjer som vill yoga. Det behövs ingen barnvakt och här finns plats för alla.

Shona har tänkt på allt. En mamma med ett ammande barn kan lätt gå undan till en särskilt inredd plats där hon i lugn och ro kan amma sitt lilla barn. I nästa rum är det inrett ett lekrum om barnen vill göra annat än mamma och pappa en stund.

I taket hänger ett lila tyg i en ställning. Yogan som Shona nu ska visa kallas Antigravity Yoga. Shona är snabbt upp i tyget och där visar hon allt man kan göra både i rörelsesynpunkt och som avslappningsövningar.

Hon är certifierad meditationslärare, yogainstruktör, livscoach med utbildning även i psykologi. Senast har hon undervisat i klasserna F till 5 på International school i Älmhult, vilket hon kommer att göra i fortsättnigen också. Shona kommer att kombinera jobben.

Nu kliver Natalie upp i tyget och Shona bäddar liksom in henne som i en kokong. Hon berättar att detta även har en lugnande och avslappnande effekt på barn med olika diagnoser som exempelvis adhd.

Alla barnen vill nu vara med och visa vad de kan, och de kan verkligen. Det verkar inte finnas någon ände på hur de kan styra och trixa med sina kroppar.

Shona sätter sig som en groda på golvet och Isaac gör likadant mitt emot henne. Shona förklarar att det är ett bra sätt att leka tillsammans och ändå inkludera kroppsrörelser som i gymnastik och yoga.

Det är nu detta som Shona erbjuder i Möckelnsnäs och välkomnar alla att testa en dag i Yogans tecken, var och en, med barnen eller tillsammans med hela familjen.